top of page

Pavlova med Brombæreddike med Appelsin, Solbær Sirup, vaniljecreme og bær

Opdateret: 17. jan. 2023

Denne italienske marengs-dessert er skøn sommerkage, som nydes sammen med lige den toppings af bær og frugt, samt din favorit sirup fra Samsø Landkøkken.


Ingredienser:

Pavlova: - 6 past. æggehvider - 350 gram rørsukker - 2 tsk Brombæreddike med appelsin (eller anden Samsø Landkøkken eddike) - 2 tsk majsstivelse - 1 vaniljestang - 0,25 citron

Vaniljecreme med flødeskum - 1 vaniljestang

- 40 gram sukker

- 2 æggeblommer

- 20 gram majsstivelse

- 1,5 dl mælk

- 1,5 dl fløde Pynt:

- Masser af bær

- Sirup fra Samsø Landkøkken - her er brugt Solbærsirup, da den er dejlig mørk i farven og står godt til den hvide marengs. Fremgangsmåde

Vaniljecreme: Vaniljestangen halveres og kornene skrabes ud og blandes med sukkeret.

Sukker, æg og majsstivelse blandes godt sammen. Mælken og resten af vaniljestangen bringes i kog, når det koger tages vaniljestangen op og din æggeblanding kommes heri. Varm det forsigtigt op under omrøring indtil blandingen tykner. Kom det i en skål og stil det på køl. Fløden piskes og blandes med den afkølede vaniljecreme.

Pavlova: Gnid en skåret citron omkring indersiden af ​​din skål, dette tilsætter lidt syre til at hjælpe med at stabilisere din marengs, men fjerner også resterende fedt på siderne af skålen. Tilsæt æggehviderne i skålen og pisk med medium hastighed. Når du pisker, starter boblerne med at være store, og blandingen ser stadig temmelig våd ud. Når boblerne er steget i mængde, men bliver boblerne mindre og nu kan du langsomt begynde at tilføje sukkeret - én spiseskefuld ad gangen. Fortsæt med at piske med mellemhastighed, indtil alt sukkeret er tilsat og din marengsmasse er stiv og blank. Den er færdig når du kan gnide din marengs mellem dine fingre og ikke føle nogen sukkerkorn. Når det er sket, så tilsættes brombæreddike med appelsin og vanilje, og der piskes i et par minutter igen. Skrab marengsen på bagepapiret og lav en høj rund masse. Glat tålmodigt din marengs ud med en spatel, der må gerne være en lille fordybning i midten af kagen. Brug bagsiden af ​​din spatel eller en kniv til at tegne linjer på siderne af pavlova i en vinkel og gentage rundt om hele siden af ​​pavlovaen. Lav disse mærker ganske dybt, da de mister noget af dybden i ovnen. Bag din Pavlova i 90 minutter ved 90 grader. Sluk herefter for ovnen men lad pavlovaen køle helt ned i ovnen. Undgå at åbne. Denne langsomme afkøling hjælper med at forhindre din pavlova i at revne for meget. Når din Pavlova er kølet helt ned pyntes den med din vaniljecreme med flødeskum, friske bær eller frugt og top den af med sirup, gerne så det løber ned af kagens mønster på siden. Serveres straks. God appetit.


87 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page