top of page

Rosenkålssalat med karamelliserede valnødder og knoldselleri i Hyldeblomst Salatsirup

Opdateret: 17. jan. 2023

Vores Hyldeblomst Salatsirup er klar til at komme direkte over din salat. Men den kan også bruges til andre lækre opskrifter. Her har vi karamelliseret valnødder og ovnbagt knoldseller i den friske Hyldeblomst Salatsirup. De karamelliserede elementer klæder bl.a. en bitter kål, som her fx rosenkål. Salaten får lidt fedme fra blåbær og et frisk blødt element fra spinat. En simpel og nærende salat, som er en god og mættende frokostsalat i sig selv eller kan nydes med fisk eller et stykke kål. Salaten er både skøn som et lunt eller koldt supplement.


Knoldselleri med Hyldeblomst Salatsirup

Ingredienser:

- 1 hel knoldselleri

- Lidt olie

- 0,5-1 dl Hyldeblomst Salatsirup

- Salt

- Peber


Fremgangsmåde:

Knoldselleriet skrælles og skæres i stykker på ca. 1,5 x 1,5 cm. Stykkerne vendes i lidt olie, salt og peber og bages ved 190 grader i ca. 30 minutter indtil stykkerne er dejlig møre. Herefter vendes de i Hyldeblomst Salatsirup og bages yderligere i 5 minutter i ovnen.


Karamelliserede valnødder:

Ingredienser:

- 1 håndfuld valnødder

- 0,5-1 dl Hyldeblomst Salatsirup


Fremgansmåde:

Da Hyldeblomst Salatsiruppen jo indeholder sirup, så den skøn at bruge til at karamellisere nødder med. Særligt det bitre fra valnødderne og den friske hyldeblomstsmag er en skøn kombination.


Rist valnødderne let på en pande ved middel varme og kom herefter Hyldeblomst Salatsiruppen over nødderne. Hold godt øje med det, da det hurtigt kan brænde på. Når siruppen hæfter sig på nødderne tages de af panden.


De karamelliserede valnødder er også skønne til ost eller til dessert.

107 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page