top of page

Panna Cotta med Æble- og havtornsirup med citron

Opdateret: 17. jan. 2023

Efterårs æblefest!

Denne lækre og virkelig nemme opskrift på den italienske dessertklassiker Panna Cotta, har her fået et skønt dansk efterårstwist med vores æble- og havtornesirup.

Til 6 portioner:

Ingredienser:

- 2,5 dl piskefløde

- 1,5 dl sødmælk

- 2 dl æble- havtorn sirup med citron

- 1 knivspids salt

- 2,5 dl husblas

Pynt: Æbler

Fremgangsmåde:

Kog fløden, mælken, rørsukker, æble- havtornesirup og salt ved middel varme i 10 minutter. Rør jævnligt.

Udblød imens husblas i vand. Kom husblas i panna-cotta-massen og pisk let.  Sigt massen i dine kopper/skåle. Her har vi brugt de små klassiske ovnfaste skåle, som har en lille kant/rille i sig indvendigt. Panna Cottaen er fyldt op ca. 0,5 cm under kanten. De friske æbler er skåret der, hvor de passer ned på skålens inderste kant, så æbleskiven således svæver en smule over selve Panna Cottaen. Vi har desuden udstukket et lille hus i æblet, så man kan se Panna Cottaen. For dekorationen- og finurlighedens skyld, så har vi taget stilkene fra nogle æbler og placeret i Panna Cottaen midt i æbleringens hul. Det giver en fin, hyggelig og hyldende æble-illusion.

Har du ikke lige de små hvide, ovnfaste skåle i hjemmet, så kan du bruge et glas (eller andet), der er tyndere forneden end foroven. En anden idé er, at udhule et æble, og bruge æblet som skål. Lad det køle af på køl i 10 minutters tid i skålene på køkkenbordet. Rør det forsigtigt rundt herefter og stil det på køl. Pynt evt. med æbler og æblestikle. God appetit!

62 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page